چهارشنبه 9 فروردین 1402
19:06:39
EN
android
IOS
دسترسی سریع
آموزش، پژوهش و ترویج
ملاقات با رئیس
مکاتبات
ثبت شکایت
مصوبات هیئت مدیره
نشریه
فهرست دفاتر نمايندگی
امور مالیاتی
سازمان بسيج مهندسين تهران بزرگ
گروه مهندسان جهادی سازمان
واحد ايثارگران
گالری تصاویر
گزارش ويدئويي
بیمه
موقعيت مکانی
تماس با ما
صفحه اصلی
چارت سازمان
اخبار و اطلاعیه ها
اخبار
اطلاعيه ها
فراخوان ها
خدمات الکترونیک
خدمات رفاهی
خدمات مالکان
نشريه پيام مهندسی
آموزش،پژوهشوترویج
تماس با ما
ساختمان مرکزی و شماره2
دفاتر نمايندگی سازمان
صفحه اصلی
.
اخبار
.
نخستین گردهمایی آسیایی طراحان، سازندگان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت ساختمان
1401/11/11 سهشنبه
.
.
.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ،
روز یکشنبه 9 بهمن 1401 سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران میزبان جمعی از فعالان و کارآفرینان بینالمللی و اعضای هیئتعلمی دانشگاههای کشور در نخستین همایش آسیایی طراحان، سازندگان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت ساختمان بود.
در این جلسه مهندس امیدرضا ریاحی دبیر سازمان و رییس کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل، دکتر الهام امینی نائب رییس کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل، دکتر کامبیز رضوی خزانهدار سازمان و عضو کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل، دکتر امیرافشین رییسینژاد عضو هیئتمدیره سازمان و رییس کمیسیون مبحث 22، مهندس غلامرضا خوشگفتار عضو هیئتمدیره سازمان و عضو کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل، مهندس غلامرضا آزاد منجیری عضو هیئتمدیره و عضو کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل نیز حضور داشتند.
در ابتدای جلسه مهندس ریاحی ضمن خوشامدگویی به حضار به معرفی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران پرداخت و گفت: این سازمان یک مجموعه مردمنهاد، مستقل و غیردولتی است که با 130 هزار عضو حقیقی و 4000 شرکت (شخص حقوقی) بزرگترین صنف حرفهای و تخصصی کشور است. وی تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی سازمان جلب مشارکت حرفهای فعالان صنوف ساختمانی است و به موجب ضوابط و قوانین، تنسیق امور و حمایت از تشکلهای مهندسی، حرفهای و صنفی در دستور کار قرار دارد.
رییس کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل افزود: امروز در تلاشیم با همراهی و حمایت با کمک برگزارکنندگان این گردهمایی توان، دانش و ظرفیت جامعه مهندسی را افزایش دهیم و تواناییهای مهندسان صنعت ساختمان را هم در داخل و در خارج از کشور معرفی کنیم. ظرفیتی که اگر هدفمند و در راستای توسعه خدمات مهندسی باشد، نتایج بزرگی را محقق میکند. با این اتفاق میتوانیم شاهد توانمندسازی، افزایش درآمدهای ارزی و بهبود معیشت اعضای سازمان نیز باشیم. همچنین با توجه به جامعه جوان مهندسی که روزبهروز افزایش مییابد، نیاز به حوزههای جدید شغلی و طبیعتاً کارآفرینی داریم.
مهندس ریاحی با اشاره به اینکه بر این باور هستیم که توسعه و صادرات محصولات و خدمات ساختمانی از مسیر صدور خدمات فنی و مهندسی عبور میکند، افزود: تبادلات بینالمللی منجر به ظرفیتسازی، رشد و ارتقای کیفی صنعت ساختمان میشود و بهویژه در حوزه تبادل کارشناسان (
Exchange of Experts
) با سایر کشورها میتوانیم دانش و تجارب بینالمللی را بومی نماییم. همچنین با برقراری تعاملات و ارتباطات بینالمللی میتوان از الگوهای مدرن فنی، مدیریتی و اجرایی بهره گرفت.
رییس کمیسیون صدور خدمات مهندسی و روابط بینالملل در تشریح عملکرد یک سال اخیر این کمیسیون افزود: در گام نخست طی فراخوانهایی اقدام به شناسایی و ظرفیتسنجی اعضای حقوقی و حقیقی کردیم و در این راستا 20 جلسه هماندیشی با فعالان حوزه ساختوساز نیز برگزار شد. همچنین نشستهایی با تشکلها و انجمنهای حوزه صادرات نیز برگزار شد. ارتباط با اتاقهای بازرگانی تهران و ایران، سازمان توسعه تجارت و تعامل با انجمنهای دوستی، سفارتخانهها نیز در دستور کار این کمیسیون قرار داشت. به گفته مهندس ریاحی در حال تشکیل بانک اطلاعاتی از مهندسان ایرانی خارج از کشور بهمنظور همافزایی و استفاده از تجارب خدمات فنی و مهندسی هستیم. عضویت سازمان در سازمانهای بینالمللی بالادستی، ارتباط با مراکز رشد و فناوری با بهرهگیری از ظرفیت معاونت فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد کارگروههای توانمندسازی و تعامل با نهادهای مرتبط نیز ازجمله مهمترین اقدامات بوده است.
مهندس ریاحی اطلاعرسانی و ایجاد بستر برای اعضا بهمنظور حضور در همایشهای بینالمللی، تعامل با نظام فنی و اجرایی آموزش تدوین رزومههای کاری به اعضا را ازجمله مهمترین اقدامات صورت گرفته طی یک سال اخیر کمیسیون بود. به گفته دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، آموزشهای تخصصی ازجمله، همکاری با اتاق بازرگانی تهران و جامعه مهندسان مشاور برای آشنایی با قراردادهای بینالمللی مختلف برای اعضای سازمان دستاوردهای کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل در این مدت بوده است. همچنین نشستهای مختلفی با سفرا و هیئتهای مهندسی از کشورهای تاجیکستان، الجزایر و عمان و افغانستان، عراق نیز برگزار شد.
در ادامه جلسه دکتر الهام امینی عضو هیئتمدیره و نایبرییس کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل، با اشاره به این نکته اساسی که گردهمایی فوق برای اولینبار نگاه جدیدی به بحث صدور خدمات فنی و مهندسی ایجاد کرده است، افزود: برقراری تعامل با سایر کشورها در حوزه جغرافیای یک حرکت ملی به سمت شعار توسعه پایدار خواهد بود. به گفته دکتر امینی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با توجه به ظرفیتهای گسترده خود میتواند در کل کشور نیز تأثیرگذار باشد. وی افزود: یکی از اقداماتی که این کمیسیون در دستور کار خود قرار داده، ایجاد سامانه همکاریهای بینالمللی است.
دکتر کامبیز رضوی خزانهدار سازمان و عضو کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالمللی نیز در جلسه در تشریح اهداف همایش 4 اسفند افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران به لطف حضور 130 هزار مهندس، پتانسیل بالایی در حوزههای طراحی، نظارت و اجرا دارد که در حال حاضر فرصت مناسبی برای استفاده از این پتانسیل در کشورهای همسایه فراهم آمده است. به گفته دکتر رضوی: هدف اصلی این همایش ایجاد ارتباط و بسترسازی برای اعضای سازمان است. این بسترسازی طی یک سال گذشته با همکاری اتاقهای مشترک با سایر کشورها از طریق کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل فراهم شده است.
این عضو هیئترییسه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به تأثیر قابلتوجه این همایش بر توسعه همکاریهای ایران با سایر کشورها تصریح کرد: قصد داریم با برگزاری این گردهمایی ارتباطات مستقیمی را با کشورهای هدف برقرار کنیم و ظرفیتهای خود را معرفی کنیم و همچنین از ظرفیتهای سایر کشورها نیز بهره ببریم و امیدواریم نتایج این جلسات و تلاشها را در سال 1402 شاهد باشیم.
دکتر رضوی تأکید کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در حوزه تسهیلگری بخش خصوصی فعال در صنعت ساختمان میتواند دورههای آموزشی تخصصی را توسط اساتید خبره خود برگزار کند و با در نظر گرفتن جایگاه ویژه در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و همچنین دبیرخانه صدور خدمات و روابط بینالمللی مستقر در شورای مرکزی، این ارتباطات را با مراکزی صنعتی و تجاری که تمایل دارند از خدمات سازمان استفاده کنند، گسترش دهد.
دکتر امیرافشین رییسینژاد عضو هیئتمدیره سازمان و رییس کمیسیون مبحث 22، در این جلسه با اشاره به اهمیت مبحث 22 مقررات ملی ساختمان که مستقیماً در حوزه نگاهداشت ساختمان بهویژه بعد از بهرهبرداری تمرکز دارد افزود: مبحث 22 بهعنوان یکی از بخشهای آییننامه صدور خدمات نیز موردتوجه قرار گرفته است. به گفته دکتر رییسینژاد 90 درصد از ظرفیت اعضای سازمان در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی نادیده گرفته شده است. عواید حاصل از صدور خدمات فنی و مهندسی این ظرفیت را دارد که به جای درآمد صادرات نفت باشد.
به گفته این عضو هیئتمدیره سازمان، مهمترین نیاز مغفول مانده، بحث آموزش و استفاده از تجربه و نحوه ایجاد ارتباط با کمک کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالملل است که البته تلاشهای مثبتی در این مسیر صورت گرفته است.
مهندس غلامرضا خوشگفتار عضو کمیسیون صدور خدمات و روابط بینالمللی نیز در ادامه این جلسه گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان یک رسالت مهم دارد و آن هم ارائه خدمات مهندسی و یا به تعبیری کاملکننده زنجیره ساختوساز است. به گفته این عضو هیئتمدیره سازمان در سالهای بعد از انقلاب بسیاری از جوانان در دانشگاهها آموزش دیدند و حاصل آن حضور تعداد قابلتوجهی مهندس در حوزههای مربوط به ساختمان است. تنها در تهران 70.000 مهندس دارای پروانه اشتغال به کار فعالیت میکنند ولی با توجه به شرایط فعلی اقتصادی، بحث اشتغال آنها با معضلاتی روبرو است. به گفته مهندس خوشگفتار استفاده از ظرفیت صدور خدمات مهندسی میتواند برای کارآفرینی این افراد مفید باشد. همایش 4 اسفندماه این امکان را میدهد که ظرفیتهای جامعه مهندسی را در حوزه آسیایی معرفی کنیم و در آینده انتظار داریم با تعاملات بیشتر این همکاریها به سایر کشورهای دنیا معرفی کنیم.
در ادامه دکتر میثاق سلماسی دبیر این همایش گفت: اگر حمایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و بهویژه ریاست سازمان نبود، برگزاری این جلسه محقق نمیشد. عزم خود را جزم کردهایم تا این گردهمایی در راستای بهبود کیفیت ساختوساز به نحو احسن برگزار شود. به گفته دکتر میثاقی هدف اصلی تعامل مستقیم با صادرکنندگان و تولیدکنندگان و بخش فعال در این حوزه است. در گام اول روی بخش آسیایی متمرکز شدهایم چراکه در حال حاضر روابط خوبی با کشورهای همسایه داریم. امیدواریم با کمک گرفتن از مراکز تجاری و اتاقهای بازرگانی و تعامل با فعالان مربوطه، فضایی ایجاد شود که اقتصاد کشور از آن بهرهمند شود. یکی از موضوعات اصلی که قصد داریم در پنلهای تخصصی همایش 4 اسفند به آن پرداخته شود موضوعاتی مانند امور حقوقی، قراردادهای بیمه، حملونقل و آموزش خواهد بود. دکتر میثاقی افزود در بخش اعزام نیروهای فنی و مهندسی مشکلاتی وجود دارد. نیروهای زبده کشور میتوانند در بخش فناورانه ساختوساز به کشورهای اطراف اعزام شوند.
همچنین در ادامه این جلسه دکتر امجد از برگزارکنندگان همایش فوق با اشاره به این گردهمایی، هدف اصلی را همافزایی با 15 کشور آسیای برشمرد و افزود تعامل با مراکز تجاری در کشورهای آسیایی با هدف ارائه راهکار عملی بهمنظور ورود به بازارهای مختلف انجام خواهد شد. وی تصریح کرد هم در حوزه محصولات و هم در حوزه خدمات ظرفیتهای بالقوهای داریم که در حال حاضر به دنبال کسب سهم بیشتر در بازار جهانی هستیم. به گفته دکتر امجد، کشورهای هدف، چین، روسیه، عمان و قطر سایر اعضای
CIS
هستند. همچنین همکاریهای خوبی با تانزانیا و افغانستان نیز در حوزه صدور خدمات مهندسی صورت گرفته است.
در این نشست نمایندگان از گروه توسعه همکاری ایران و چین، مرکز تجاری سوژو چین، مرکز تجاری ایران و قطر، مرکز تجاری ایران در روسیه، برخی از اعضای علمی دانشگاه و کارآفرینان به بیان نظرات خود پرداختند.
آرشیو
امتیاز دهی
پاسخ
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ
بيشتر
.
خانه
|
بازگشت
|
اجرا با :
پورتال سازمانی
سیگما
Guest (PortalGuest)